Screen notification

Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat
Terug naar blog
Zomer op kantoor
Floor Ham
26 juli 2016
Zomer! Voor veel mensen hét moment om er lekker tussenuit te gaan. Ben je al op vakantie geweest, ga je in het najaar of sla je dit jaar over? Dan haal je gewoon de zomer naar kantoor. Vorige week hebben we de eerste tropische dag in Nederland gehad, dus hoog tijd om een aantal tips te geven om die warme dagen door te komen op kantoor.

Begin wat eerder

In de zomer komt de zon al vroeg op, dus kom vroeg je bed uit. Het is om zes uur ‘s ochtends al hartstikke licht. En als er een stralende dag op je staat te wachten is het een stuk minder moeilijk om wat eerder uit bed te komen. Daarnaast is het ‘s morgens nog lekker koel buiten. Bijkomend voordeel vroeg beginnen betekent vroeg naar huis – en vroeg naar huis betekent meer tijd om van de zon te genieten.

Maak zomertaken

In de zomer is het een stuk stiller op kantoor. Hierdoor heb je ruimte voor dingen die de rest van het jaar blijven liggen. Dus is het rustig? Neem je mailbox onder handen of ruim je rommelige bureau op. Al je eigen zaken opgeruimd? Kijk dan eens naar de afdeling maak het wat gezellig met mooie planten of leuke posters aan de muur.

Koud water met een smaakje

Een lekker koud drankje werkt verfrissend tegen de hitte én tegen dufheid op kantoor. Maak daarom eens water met een smaakje, bijvoorbeeld water met munt en limoen. Of één van deze andere heerlijke combinaties.

Ga even naar buiten

Een beetje frisse lucht doet wonderen voor je creativiteit, dus ga de deur uit om te lunchen of plan een afspraak buiten te deur. Zo pak je wat extra vitamine D mee en verhoog je bij terugkomst je productiviteit.

Neem ijsjes mee naar kantoor

Haal waterijsjes en trakteer al je collega’s. Ben je direct hun held en heb je een mooie gelegenheid om een extra pauze in te lassen. Stel dan meteen voor om de waterijsjes lekker in de schaduw op te eten. Zo ben je ook weer even achter je bureau vandaan.

Luister naar zomerhitjes

Heb je tijdens het werk altijd muziek op de achtergrond? Stel dan nu een afspeellijst samen met vrolijke, zomerse nummers. Wat dacht je van die foute zomerhit van een paar jaar geleden of dat zwoele zomerliedje waardoor je weer terugdenkt aan die mooie zomer in Frankrijk? Zo’n lijstje doorbreekt niet alleen de sleur, maar geeft deze dagen ook echt een zomers geluid. Geen inspiratie? Hier vind je de top 100 beste zomer nummers. Succes!

Ga met de fiets naar je werk

Ga je normaal met de auto of het openbaar vervoer naar je werk? Gun jezelf dan wat extra tijd ’s ochtends om lopend of met de fiets naar je werk te gaan. Zo pak je meteen die extra beweging mee waardoor je de sportschool een dagje kan overslaan. Lukt dit niet? Rijd dan eens een andere route om je dagelijkse routine te doorbreken.

Neem alsnog een vrije dag op

Kijk of je nog voldoende vrije dagen hebt. Ook al zijn dat er niet veel, zou je niet heel blij worden van een middagje vrij? Dus gooi al je bezwaren overboord en neem die paar uurtjes vrij. Met deze warme dagen is het juist heerlijk om niet iets nuttigs te doen; relaxen in de tuin of bij het water is meer dan voldoende.

Floor Ham
Terug naar blog
Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat