Screen notification

Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat
Terug naar blog
Tips & Tricks: Handige apps voor ZZP’ers
Floor Ham
6 september 2016

Er zijn veel manieren waarop techniek dingen makkelijker voor ons maakt. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het internet en applicaties. In deze Tips & Tricks kijken we naar specifieke apps die jou als ZZP’er van pas zullen komen.

Het online reserveren van een tafeltje bij een restaurant, de app van de lokale supermarkt die je precies laat zien welke route het meest efficiënt is, de stappenteller, Google maps om je route te plannen en ga zo maar door. Ook voor jou als ZZP’er zijn er apps die je zullen helpen met je bedrijf. In deze blog bespreken wij de, naar onze mening, belangrijkste apps.

Hootsuite

Het gebruik van social media wordt ook als ZZP’er steeds belangrijker. De vorige Tips & Tricks ging over het zakelijk gebruik van social media. Om overzicht te houden in het gebruik van Facebook, Twitter, LinkedIn en andere social media maak je gebruik van Hootsuite. Deze app biedt de mogelijkheid om updates in te plannen die op door jou aangegeven momenten gepost worden. Daarnaast kun je het gedrag van jouw volgers bijhouden door bijvoorbeeld te kijken hoe vaak er gereageerd is op jouw updates. Het gebruik van Hootsuite is gratis.

Coen

Als je in het bezit bent van een iPhone kun je de app Coen gebruiken voor uren- en kilometerregistratie. Er kunnen klanten/projecten opgeslagen worden in de app zodat zowel de uren als de kilometers toegewezen kunnen worden aan specifieke klanten/projecten. Om het makkelijker te maken kan Coen de uren uit jouw agenda halen en kun je via GPS track jouw rit registreren. Daarnaast kunnen zowel de uren als de kilometers handmatig ingevoerd worden. Ten slotte zijn de gegevens per e-mail in een Excel bestand beschikbaar. Het gebruik van Coen kost eenmalig €2,99.

ZZ track

ZZ track is de Android-equivalent van Coen. Deze app geeft je ook de mogelijkheid om uren- en kilometerregistratie aan specifieke klanten/projecten toe te wijzen. Er is daarnaast een desktopversie beschikbaar zodat je zowel op de telefoon als op de computer gegevens bij kan houden. Het gebruik van ZZ track is gratis.

Urenreg

Wil je voorkomen dat je bepaalde uren vergeet te registreren, zorg dan dat je bij aanvang van je werkzaamheden inklokt met de app Urenreg. Voordat je begint voer je de klant in en welke werkzaamheden je uit gaat voeren waarna je alleen nog maar op ‘start’ hoeft te drukken. Zodra je klaar bent druk je op ‘stop’ en registreert de app de eindtijd en de uren die je gewerkt hebt. De gewerkte uren zijn achteraf aan te passen indien nodig. De gegevens kunnen gesynchroniseerd worden met de PC. Voor Android gebruikers kost het gebruik van Urenreg eenmalig €4,24 en voor iPhone gebruikers €4,99.

Evernote

De app om al je gedachten te ordenen en ervoor te zorgen dat alles goed georganiseerd is. Het maken van notities kan in Evernote door een aantekening te maken, iets in te typen, maar ook door een foto of een schets te maken of iets in te spreken. Evernote bewaart deze notities en zorgt ervoor dat ze op al jouw devices beschikbaar zijn. Makkelijk is het om bestanden of foto’s te delen met anderen, of samen te werken met collega’s in een notitieboekgroep. Het gebruik van Evernote (basis) is gratis.

Gekko bonnen

Deze app zorgt ervoor dat je geen schoenendoos vol met bonnen nodig hebt om je uitgaven bij te houden. Maak een foto van de bon of factuur en Gekko bonnen voegt deze kosten meteen toe aan je administratie. Er wordt gevraagd om de btw en kostensoort waardoor je de informatie snel kan verwerken. Alle kosten worden per kwartaal opgeslagen in een overzicht die je kunt exporteren naar Excel. Het gebruik van Gekko bonnen is gratis.

Mobiel bankieren

Ten slotte zijn de mobiel bankieren apps misschien overbodig om te noemen, maar kunnen ook niet achterblijven in het lijstje. De mogelijkheid om makkelijk en snel betalingen te verrichten, maar ook om op regelmatige basis het transactieoverzicht in te zien is onmisbaar als ZZP’er. Het gebruik van een mobiel bankieren app is gratis.

 

 

Heb jij een aanrader die mist in dit lijstje? Deel het in onze LinkedIn groep.

 

Floor Ham
Terug naar blog
Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat