Screen notification

Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat
Terug naar blog
Het is herfst!
Floor Ham
1 november 2016
De klok is verzet, de bomen kleuren oranje en het wordt alsmaar kouder: het is weer herfst. Als ondernemer betekend dit dat het einde van het kalenderjaar nadert en de jaarlijkse targets gehaald moeten worden. In deze blog een paar tips voor jou als ondernemer, maar ook gewoon leuke dingen die je kunt doen in de herfst!

De zomer is voorbij waardoor je weer met hernieuwde energie aan de slag kunt om jouw jaarlijkse targets te halen. Zorg ervoor dat je het overzicht hebt van hoe de zaken ervoor staan voor jou en jouw onderneming. Daarnaast is het handig om de markt te analyseren en te kijken of je hier nog op in kan spelen: zijn er dingen veranderd in de zomer of is de herfst een seizoen waar je specifiek op in kan spelen? Heb je contact gehad met een potentieel interessante partner, maar is jullie contact deze zomer verwaterd? Zoek weer contact via LinkedIn of bel hem of haar eens op. Als je jouw netwerk wilt uitbreiden deze herfst kun je op zoek gaan naar een conferentie of naar een meer informele meetup. Plan ten slotte de dingen die je dit laatste kwartaal nog wilt afronden, door dit overzichtelijk te hebben is het makkelijker dit lijstje af te werken.

Geniet van de natuur

167806-aleni-9770Om goed te functioneren hebben we daglicht nodig. Het lichaam maakt cortisol aan, een hormoon dat ervoor zorgt dat we wakker blijven, aandacht hebben voor wat we moeten doen en wat betreft stress tegen een stootje kunnen. Om dit te kunnen doen heeft je lichaam daglicht nodig en naarmate de dagen korter worden krijgt jouw lichaam hier natuurlijk minder van. Dus maak in je lunchpauze die wandeling of ga op je vrije dag lekker het bos in; er is genoeg moois te zien in de herfst.

Naast het lekker de natuur in gaan kun je de natuur ook mee naar binnen nemen. Er zijn genoeg leuke herfstversiersels die je kunt maken om binnen neer te zetten. Wil je niet dat het te ingewikkeld wordt? Verzamel dan wat mooie bladeren en kastanjes op een bord en zet daar kaarsen in, makkelijk en gezellig.

4014605524_9f734d6beb_b img-thing tea-and-autumn-decorations-1471887910rew tumblr_mcfryektrm1rs05z4o1_500

Ga wat leuks doen

Bezoek een herfstmarkt of een oogstmarkt en kom tot rust slenterend tussen de gezellige kraampjes vol met allerlei sfeermakers. Wie weet vindt er wel eentje plaats bij jou in de buurt. Ga bij de open haard zitten en lees eindelijk dat ene boek waar je al heel lang in had willen beginnen of kijk die ene serie die op je ‘to-watch list’ staat. Ga een dagje naar de sauna of een avondje naar de bioscoop. Kortom: zorg ervoor dat je voor jezelf wat leuke dingen gaat doen, zoek de ontspanning op.

 

 

Floor Ham
Terug naar blog
Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat